Studio PLU!S

Hoe betrek je kinderen bij en informeer je ze over onderwerpen zoals politiek, kunst en cultuur, vrije tijd, erfgoed en natuur en leer je ze wat er komt kijken bij het maken van een televisieprogramma?

Met welk televisieformat kun je kinderen het beste betrekken bij en informeren over actuele onderwerpen die spelen in hun directe omgeving? En hoe nodig je vervolgens kijkers en kinderen die achter de schermen meewerken uit om zelf ook een mening te vormen over de onderwerpen die aan bod komen?

Alles over het maken van een tv-uitzending

Met Studio PLU!S bepalen de kinderen wat er op tv te zien is! Studio PLU!S wordt gemaakt voor en door kinderen. Iedere week krijgt een andere basisschoolklas in Schiedam de kans om een 15 minuten durende uitzending te vullen met alles wat kinderen bezighoudt. Actualiteiten, kunst, cultuur, erfgoed, milieu en politiek… in de reportages, interviews en andere programma-items komt het allemaal aan bod. PLU!S is niet alleen superleuk, maar ook superleerzaam!

Met PLU!S betrekt de Kleine Ambassade kinderen bij allerlei onderwerpen die zich in Schiedam afspelen en stimuleren wij ze om hier bewust een mening over te vormen. Iedere uitzending wordt gemaakt met een groep kinderen van de basisschoolleeftijd en jonge presentatoren vanuit het voortgezet onderwijs. De jonge televisiemakers leren van alles over het maken van een tv-uitzending. Daarin worden ze begeleid door docenten van de Kleine Ambassade en televisiemakers van Stadsomroep Schiedam die zowel verantwoordelijk zijn voor de opnames en montage, als het uitzenden van de afleveringen.

Ook op het Studio PLU!S YouTube-kanaal

Om Studio PLU!S bij zoveel mogelijk kinderen onder de aandacht te brengen, willen wij het een vaste plek geven in het onderwijs op de basisscholen in Schiedam. Met Studio PLU!S leren de kinderen van alles over het nieuws in hun directe omgeving en wat andere kinderen hiervan vinden. De onderwerpen die bij Studio PLU!S worden besproken, nodigen bovendien uit tot gesprek en discussie in de klas of thuis.

In 2017 werden er 35 Studio PLU!S-afleveringen uitgezonden op Stadsomroep Schiedam waaraan 600 kinderen, 8 jongeren en 50 experts en medewerkers van verschillende organisaties aan meewerkten. Alle afleveringen worden verspreid via YouTube en Facebook en zijn terug te zien op het Kleine Ambassade YouTube-kanaal, een overzichtelijke database van educatieve filmpjes.

Meedoen of meer weten?

Wil je meer weten over Studio PLU!S dan kun je ons bereiken via 010 2731011 of post@dekleineambassade.nl.


Terug naar het overzicht