Over Shell zijn er veel verschillende meningen, dat merken kinderen ook. Er zijn mensen die blij zijn met de werkgelegenheid die het bedrijf biedt en er zijn mensen die vooral denken aan de vervuiling die de werkzaamheden van Shell oplevert. Waar we in ieder geval niet omheen kunnen is dat Shell een product levert, aardolie, waar veel van ons nog niet zonder kunnen. Zo wordt aardolie gebruikt voor benzine, kerosine en is het de basis voor plastic. Mensen zijn niet zo snel bereid om de auto te laten staan, vliegvakanties op te geven en minder plastic te gebruiken. Met alleen roepen dat Shell verschrikkelijk slecht is, maken we dus niet het verschil voor een betere wereld. Hoe kunnen we kinderen, de volwassenen van de toekomst, hierover mee laten denken? En hoe maken we jong en oud bewust van hun eigen rol die ze hierin kunnen spelen? In de Shell Kinderraad komt dit samen.


IN HET KORT

  • Opgestart in 2014 
  • Actief in Moerdijk en Pernis 
  • Al 186 kinderen namen deel aan de raad 
Kennis

Informatie inwinnen

Zonder kennis kun je geen onderbouwde mening vormen. Daarom gaat de Shell Kinderraad onder begeleiding van onze docenten op onderzoek uit. Wat voor bedrijf is Shell en wat voor producten levert ze? De kinderen bezoeken het Shell-terrein in Moerdijk of Pernis, volgen lessen, interviewen medewerkers en gaan met hen én elkaar in gesprek over verschillende thema's, zoals veiligheid, werken in de techniek, diversiteit en duurzaamheid.

Onderzoek

Keuzes maken

De kinderraadsleden leren dat de productie van aardolie door Shell schadelijk is voor het milieu. Grondstoffen raken op en door het vrijkomen van CO2 bij het verwerken van aardolie warmt de aarde op, wat zorgt voor klimaatverandering. Maar de kinderen ontdekken ook welke rol Shell speelt binnen de samenleving. Shell zorgt voor werkgelegenheid.

Advies

Invalshoeken leren kennen

Door actief mee te denken in de raad ontdekken de kinderen dat een thema altijd vanuit verschillende invalshoeken te bekijken is. Daarbij leren ze ook hun eigen rol kennen: als je wilt dat er iets verandert, wat kun je daar dan zelf aan doen? Vind je dat Shell minder aardolie moet produceren, zodat het milieu minder wordt belast? Hoe gaan we er dan met elkaar voor zorgen dat er minder aardolie nodig is?

Resultaat

Leren van elkaar

In de Shell Kinderraad ontmoeten kinderen en medewerkers van Shell Pernis en Moerdijk elkaar en leren ze van elkaars perspectieven. Shell begrijpt dat ze moeten innoveren vanwege hun impact op het milieu en de wensen van de consument, en de kinderen begrijpen dat zij ook zelf als consument het verschil kunnen maken door kritisch naar hun gedrag te kijken en andere keuzes te maken.


Partners

 

Terug naar het overzicht