Jongerenmonitor Schiedam

De gemeente Schiedam vindt het belangrijk dat jongeren elkaar én de gemeente weten te vinden. Daarom ontwikkelden wij in samenwerking met de gemeente een participatietraject voor en met jongeren. Zo willen we in kaart brengen welke jongeren er allemaal actief (zouden willen) zijn in Schiedam en onderzoeken op welke manier jongeren meer betrokken kunnen worden bij de stad. Het traject bestaat onder andere uit een I've Got the #Power jongerenmonitor en een startconferentie jongerenparticipatie, de Start-up. Kijk voor meer informatie ook op de site.

Jongerenmonitor

Om erachter te komen hoe het gaat met jongeren in Schiedam en wat hun behoeftes, wensen en verwachtingen zijn ontwikkelden we daarom in samenwerking met de gemeente Schiedam een jongerenmonitor. Voor drie verschillende doelgroepen maakten we een monitor op maat: kinderen uit de groepen 7 en 8; jongeren van 12 tot en met 16 jaar en jongeren van 17 tot en met 23 jaar. Deze vragenlijsten zijn in samenwerking met jongeren uit deze doelgroepen tot stand gekomen. Met hen is geïnventariseerd welke thema’s zijzelf belangrijk vinden zodat we met hen een enquêtes voor en door Schiedamse jongeren konden maken. 

Start-up

Het ander onderdeel van het traject jongerenparticipatie is de I’ve Got the #Power Start-up. We organiseerden deze bijeenkomst samen met een enthousiaste en betrokkean groep jongeren. Het doel van de Start-up was om actieve jongeren met elkaar te verbinden en gezamenlijk meer inzicht krijgen in de manieren waarop alle jongeren meer trokken kunnen worden bij de stad.

Creëren van sterk netwerk rondom jongeren

Paralel aan dit traject organiseren we aan aantal bijeenkomsten voor jonge professionals en jongeren die jongeren inspireren om zich actief in te zetten voor hun stad, om zo een nog sterker netwerk rondom de jongeren te creëren.

Resultaten Jongerenmonitor Schiedam

In dit filmpje presenteren we de opvallendste uitkomsten van de monitor voor de leeftijdsgroepen 12-16 jaar en 17-23 jaar.

 


Terug naar het overzicht