De gemeente Schiedam vindt het belangrijk dat jongeren elkaar én de gemeente weten te vinden. Daarom ontwikkelden wij samen een participatietraject voor en met jongeren. Met I’ve Got the #Power laten we zien hoe je invulling kunt geven aan jongerenparticipatie, hoeveel kansen er liggen om jongeren te betrekken bij hun omgeving, maar ook hoe krachtig deze groep is. In de loop der jaren is dit jongerenplatform steeds verder gegroeid. Onder andere met een jongerenraad, jongerenmonitor en het coachingstraject Zooff Your Life. 

IN HET KORT

  • Invulling aan jongerenparticipatie
  • Met jongerenraad, -monitor en meer 
  • Genomineerd voor Appeltjes van Oranje
  • Volg ons op instagram 
Kennis

Jongeren maken het verschil

I’ve Got the #Power is het participatieprogramma dat jongeren verbindt en ze de kans geeft om mee te denken en mee te doen in hun leefomgeving. Met de projecten en activiteiten stimuleren we jonge mensen van 12 tot 26 jaar om in actie te komen, toffe plannen te maken, elkaar enthousiast te maken en de gevestigde orde te overtuigen. Want je kunt als jongere wel degelijk het verschil maken, voor jezelf én voor anderen.

Onderzoek

Ontdek wat je kan doen

Dit doen we door jongeren breed te informeren over hoe dingen werken in de stad en ervaringen op te laten doen, tijdens activiteiten, jongerenraden bij bedrijven, maatschappelijke stages en coaching. Daarmee leer je als jongere jouw rol in de samenleving beter kennen, ontdek je welke wegen je kan bewandelen en wie jou verder kan helpen, en kom je te weten wat je kunt betekenen.

Advies

Jongeren bepalen de agenda

Jongeren bepalen de inhoud en de vorm van de projecten en evenementen. Met hun deelname aan de jongerenmonitor en met alle inbreng tijdens onder andere de Meet ups en de Start ups zetten jongeren zelf onderwerpen op de agenda.

Resultaat

Ideeën voor de stad

Jongeren denken mee over de stad van de toekomst. Beleidsmakers kunnen daarvan leren. Immers: jongeren zijn de bewoners van de stad van de toekomst en zij hebben frisse, nieuwe ideeën voor hoe het anders zou kunnen. Aandachtspunten waar we met elkaar aan moeten werken en input voor participatieprojecten om te onderzoeken wat de beste manieren zijn om dat te doen.


Partners

  • Gemeente Schiedam

 

Terug naar het overzicht