I've Got the #Power

Hoe kunnen we ervoor zorgen dat Schiedamse jongeren met verschillende sociale en culturele achtergronden en uiteenlopende interesses meer in gemengd verband met elkaar omgaan?

De gemeente Schiedam vindt het belangrijk dat jongeren elkaar én de gemeente weten te vinden. Daarom ontwikkelden wij in samenwerking met de gemeente een participatietraject voor en met jongeren. Zo willen we in kaart brengen welke jongeren er allemaal actief (zouden willen) zijn in Schiedam en onderzoeken op welke manier jongeren meer betrokken kunnen worden bij de stad.

Kijk voor het volledige programma op www.ivegotthepower.nl

Ideeën voor de stad

Inmiddels zijn 5000 jongeren direct en indirect betrokken bij het I’ve Got the #Power-programma. Zij kregen meer kennis over hoe zij zelf iets kunnen veranderen binnen hun omgeving. Door kennis te maken met ruim 50 Schiedamse organisaties en instellingen en te ontdekken wat zij en de instellingen voor elkaar kunnen betekenen, onder andere tijdens Meet-ups en het coachingstraject. 100 jongeren en 24 professionals waren betrokken bij de organisatie en uitvoering van de Meet-ups. Drie groepen jongeren namen deel aan het coachingstraject en werkten zo verder aan de uitvoering van hun ideeën voor de stad. Het programma werd genomineerd voor de Appeltjes van het Oranje van het Oranje Fonds.

Meedoen of meer weten?

Meer weten? Neem dan contact op via 010 27310011 of post@dekleineambassade.nl 


Terug naar het overzicht