DCMR Kinderraad

Hoe kan de DCMR in de toekomst beter inspelen op de wensen en behoeften van de bewoners en bedrijven in het Rijnmondgebied?

Wanneer het gaat om vraagstukken van de toekomst, is het belangrijk om nú kinderen te betrekken en mee te laten denken om later daadwerkelijk een verschil te kunnen maken. Daarom zijn de DCMR en de Kleine Ambassade in 2018 een Kinderraad gestart, bestaande uit kinderen uit groep 6, 7 en 8 uit (de omgeving van) Schiedam. De Kinderraad heeft zich in de afgelopen periode als een effectief instrument bewezen om frisse en verrassende feedback te geven op vraagstukken waar de DCMR nu en in de toekomst mee te maken heeft.

Kijkje achter de schermen

De kinderen van de DCMR Kinderraad volgden interactieve themalessen over thema’s zoals vergunningverlening, inspectie, handhaving, communicatie, veiligheid en duurzaamheid. Daarnaast kregen ze met excursies een bijzonder kijkje achter de schermen van de DCMR en zijn ze in gesprek gegaan met medewerkers. Zo hebben de kinderen veel kennis opgedaan over de organisatie en de wereld van een milieudienst. Deze kennis hebben ze gebruikt om mee te denken met de DCMR en advies uit de brengen over diverse vraagstukken.

Van advies tot spreekbeurtpakket

Een van de adviezen van de DCMR Kinderraad om mensen meer bekend te maken met de werkzaamheden van de milieudienst was: ontwikkel een DCMR spreekbeurtpakket voor basisschoolleerlingen. Hiermee worden kinderen én hun ouders en leerkrachten geïnformeerd over wat de DCMR allemaal doet om het Rijnmondgebied (en Goeree Overflakkee) een veilig en schone leefomgeving te laten zijn. De DCMR heeft het advies direct opgepakt. Samen met de kinderen ontwikkelden wij een handig spreekbeurtpakket bomvol info en tips. Dat pakket is voor alle kinderen gratis beschikbaar gemaakt.

Bekijk het spreekbeurtpakket

Meedoen of meer weten? 

Wil je meer weten over de DCMR Kinderraad of heb je vragen, neem dan contact op met Dewi via dewirozenblad@dekleineambassade.nl


Terug naar het overzicht