Verkiezingsproject Jongeren

Met het jongerenverkiezingsproject willen we jongeren actief betrekken bij de politiek door ze kennis te geven over democratie, de functie van verkiezingen en het belang van hun stemrecht. We stellen de mening van jongeren centraal en laten ze zien en ervaren dat het nut heeft om van zich te laten horen!

Lesmateriaal

Wil je het onderwerp politiek en landelijke verkiezingen goed behandelen in de klas? Op deze pagina vind je het lesmateriaal van het jongerenverkiezingsproject! Het lesmateriaal bestaat uit twee lesbrieven voor lessen die worden uitgevoerd in de loop naar de Tweede Kamerverkiezingen.

De eerste les wordt uitgevoerd in januari 2021. Hierin laat je je leerlingen door middel van een filmpje en een enquete kennismaken met politiek en verkiezingen, en hun mening geven over welke onderwerpen zij belangrijk vinden voor op de politieke agenda. De tweede les wordt uitgevoerd in maart 2021. Tijdens deze les wordt de jongerenverkiezingskrant behandeld. Hierin zijn de enqueteresultaten verwerkt en ontdekken leerlingen middels een stemwijzer welke politieke partij goed bij hun eigen standpunten past.


Filmpje

Bekijk hier het Tweede Kamerverkiezingen Update filmpje

 

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Zabawas, Stichting Solidarodam, het VSBfonds en Fonds Schiedam Vlaardingen e.o.


Terug naar het overzicht