Erfgoedfilm

In april 2016 startte de Kleine Ambassade met het project Erfgoedfilm (Klassefilm). Het project is bedoeld om kinderen kennis te laten maken met het medium film en Schiedams erfgoed.

Lees meer over het project

 

Op 17 november 2019 vond tijdens het Suikerzoet Filmfestival de première van de nieuwste erfgoedfilm plaats: ‘HIT & het spook in het kasteel’. In deze film staat het verhaal van Aleida centraal, de vrouw die voor onder andere de stadsrechten van Schiedam heeft gezorgd. Aan deze film hebben 20 kinderen van verschillende scholen voor en achter de schermen meegewerkt. Ook spelen een aantal volwassen Schiedammers van verschillende culturele instellingen een gastrol.

Beleef het avontuur nu ook met jouw klas

Bij de film hebben we een HIT-krant ontwikkeld. Hierin vind je een speurplattegrond waarmee kinderen nog meer te weten komen over het erfgoed en archeologische opgravingen in Schiedam. Wil je de HIT-krant gebruiken in de klas? Vraag ons naar extra exemplaren voor jouw leerlingen.


Bekijk de krant
Bekijk de antwoorden

Klassefilm 2018

De film ‘De bende van de bieb & en gruwelijk huwelijk’ is het resultaat van het naschoolse project Klassefilm (voorloper van het project Erfgoedfilm).


Terug naar het overzicht