Bij de Kleine Ambassade helpen wij je om jouw rol in de maatschappij te vervullen. We inspireren kinderen, zodat ze fijn en betrokken opgroeien. Zetten jongeren in hun kracht, waardoor ze gemotiveerd raken om zelf het verschil te maken. En ondersteunen organisaties bij het oppakken van hun maatschappelijke taak. Ons uitgangspunt is: samen maken we van de maatschappij een plek van ons allemaal.
Participatie als middel
Hoe we dat doen? Met educatie, motivatie en participatie die echt leidt tot resultaten. We betrekken de doelgroep, maken informatie begrijpelijk, luisteren, leggen pijnpunten bloot en maken verbindingen. Bovenal zetten we mensen (jong en oud) in hun kracht, zodat zij gemotiveerd raken om zelf aan de slag te gaan en samen oplossingen te bedenken en te proberen.
We verbinden de doelgroep en organisaties. Daarbij beginnen we altijd bij het begin: wat beweegt een doelgroep of organisatie? Wat weten ze, wat willen ze weten en wat moeten ze weten om te kunnen meedenken en meedoen? We delen kennis en ervaring, stimuleren discussie en onderzoek. Alleen zo ontstaat een voedingsbodem voor oplossingen die werkelijk bijdragen. Voor de Kleine Ambassade is participatie geen doel, maar een middel.
Toegewijde specialisten
Onze ANBI-stichting bestaat uit een divers team van toegewijde specialisten. Docenten, communicatiespecialisten, onderwijskundigen, bestuurskundigen, filmmakers en vormgevers, we hebben ze allemaal in huis. Met onze gezamenlijke expertise en ervaring weten wij als geen ander hoe je informatie laat aansluiten op de belevingswereld van de doelgroep. Of dat nou met een project, lesmethode of communicatieproduct is, of een combinatie hiervan.
Wij delen graag onze kennis over hoe je mensen kunt betrekken en over hoe je ze motiveert om blijvend mee te denken en mee te doen. Bedrijven, organisaties, scholen of gemeenten kunnen daar hun voordeel mee doen.
Kinderen en jongeren
Onze werkwijze is de afgelopen jaren succesvol gebleken. We hebben honderden projecten uitgevoerd met kinderen, jongeren en volwassenen. In samenwerking met meer dan honderd partners, zoals scholen, gemeenten, ministeries en bedrijven. Telkens is het doel: ontdek hoe je zelf het verschil kunt maken in je eigen omgeving. Wat jij kan betekenen voor jezelf, een ander en jouw stad. En hoe je zo bijdraagt aan een betere leefwereld.